L’Agència Europea del Medicament ha patit un ciberatac, tot i que el comunicat de l’organització pública no ha donat detalls del ciberatac,  sí que hem tingut més informació gràcies a les companyies Pfizer i BioNTech, responsables d’una de les vacunes contra la Covid-19, que han alertat que els hackers han accedit a informació sobre la vacuna que estan desenvolupant.

La farmacèutica d’Estats Units i la seva sòcia europea BioNTech han especificat que tenien documents sobre la vacuna emmagatzemats en el servidor que ha estat hackejat. Les dues organitzacions desconeixen si s’ha pogut accedir a les dades d’algun dels voluntaris que han participat en les proves de la vacuna. D’altra banda asseguren que això no ha afectat els seus sistemes. Sigui com sigui aquest fet no afectarà el calendari d’aprovació de l’ús de la vacuna previst pel proper 29 de desembre.

De tots aquests fets no se’n sap més informació, en aquest moment hi ha una investigació en curs i fins que no s’aclareixi tot l’afer, les organitzacions implicades han preferit no donar més dades sobre la qüestió.

Aquest ciberatac demostra, un cop més, que dins de l’ampli ventall de dades que gestionen les organitzacions les de tipus sanitari són les més sensibles i, en conseqüència, les més buscades pels ciberatacans.

A Escuda som experts en ciberseguretat, si sospites que has pogut patir un ciberatac o tens por de patir-ne algun, et podem ajudar a reforçar la seguretat de les dades de la teva organització, no dubtis a contactar amb nosaltres trucant al 931 931 848 o omplint aquest formulari.

Fonts: Xataka i El País.

Informacións similars:

Ciberatac contra l’hospital Moisès Broggi i altres centres sanitaris

Un virus informàtic paralitza el sistema informàtic de l’Hospital de Torrejón de Ardoz

#escuda #ciberatac #EMA #Covid-19 #vacuna #protecciódedades #servidorhackejat #dadessensibles #dadessanitaries #hackers