Adobe Flash Player va ser un complement molt popular i necessari per poder navegar per Internet i gaudir de molts dels continguts que es trobaven fa uns anys a les pàgines web. Aquesta popularitat ha anat baixant i, en els darrers anys, la seva implantació ha passat a ser minoritària. Ara, Adobe, propietària del reproductor, és a punt de donar-li el seu adéu definitiu.

Flash deixarà de donar suport a Adobe Flash Player a partir del gener de 2021 de manera que conservar aquest complement en els nostres navegadors pot significar patir forats de seguretat perillosos. L’organització, a part d’aturar el suport a aquest producte, també eliminarà l’enllaç de descarrega i tot rastre d’aquesta aplicació a la seva web.

Aquesta estratègia per fer desaparèixer Adobe Flash Player anirà acompanyada d’altres accions realitzades pels principals navegadors web i Microsoft per assegurar-se que el reproductor deixa d’utilitzar-se.

Els principals navegadors web com Chrome, Firefox, Edge o Safari deixaran d’utilitzar-lo el gener de 2021 tot i que, actualment, moltes versions de navegadors ja bloquejen de manera automàtica el contingut que necessita Adobe Flash Player per reproduir-se.

A més a més Microsoft també ha mogut fitxa per fer-lo desaparèixer, aquest mes d’octubre va llançar una actualització opcional de Windows 10 dirigida especialment als usuaris que volguessin eliminar abans d’hora l’Adobe Flash Player. Amb aquesta eliminació avançada l’organització volia que els usuaris comprovessin abans del final de termini si l’absència del reproductor tenia algun impacte en el seu dia a dia.

Tot i l’avançament de Microsoft per eliminar Adobe Flash Player, el gegant informàtic tindrà disponibles dues excepcions que permetran, en alguns casos, continuar temporalment amb el seu ús. La primera excepció afecta els navegadors Internet Explorer 11 i Microsoft Edge Legacy que rebran suport fins l’estiu de 2021, en aquell moment Microsoft eliminarà, a través d’actualitzacions de Windows, els marcs de desenvolupament, les polítiques del grup i les interfícies d’usuari que gestionen el comportament de Flash Player.

La segona excepció es limita als clients empresarials, en aquest cas Microsoft Edge permetrà l’execució de Flash Player com un complement a través del mode Internet Explorer, en aquest cas, però, no es rebrà el suport d’Adobe.

Les causes de la seva desaparició han estat diverses, d’entrada els nombrosos errors de seguretat que arrossegava, posteriorment van aparèixer altres llenguatges més efectius com l’HTML5 que es van convertir en eines més segures i viables per generar continguts webs. A partir de l’evolució cap a nous llenguatges els navegadors els van anar integrant en els seus complements i van anar deixant de banda l’Adobe Flash Player. Finalment la negativa d’Apple per fer-lo compatible amb els seus productes van acabar de sentenciar el futur del reproductor d’Adobe.

Tot i que sigui minoritari encara hi ha webs que utilitzen el reproductor Flash Player en alguns dels seus continguts, cal revisar i comprovar quins són aquests continguts i adaptar-los a nous llenguatges actuals ja que sinó deixaran de ser accessibles. D’altra banda evitar actualitzacions per mantenir l’Adobe Flash Player sense suport provocarà que s’incrementin les possibilitats de rebre ciberatacs.

Si no n’estas segur de que els continguts web o el software de la teva organització afrontin amb garanties el final de l’Adobe Flash Player no dubtis a contactar amb nosaltres, a Escuda som experts en la instal·lació, desplegament, gestió i manteniment de serveis web i Internet, de manera que pots trucar al 931931848 o omplir aquest formulari.

Font: OSI i Xataka

Més informació:

Adobe Flash Player EOL General Information Page

Microsoft finalizará el soporte para Adobe Flash Player en diciembre de 2020

#escuda #AdobeFlashPlayer #Flash #Chrome #Firefox #MicrosoftEdge #Safari #actualitzacióWindows10 #InternetExplorer11 #MicrosoftEdgeLegacy #errorsdeseguretar #HTML5 #ciberatacs